Før det blev helt almindeligt med selfies, fotos og videoer på de sociale medier, drømte mange unge om at blive modeller eller filmstjerner, men idag får vi alle vores 15 minutes of fame hvis vi vil. Man behøver kun en facebook profil så er verden åben for hvad vi vil dele med andre.

IMG_0642Ja, jeg gør det også

Vores trang til synlighed kan vi med lethed leve ud via fb, twitter og instagram……mange laver hele små videoer hvor de ligefrem optræder, synger , danser  eller viser hvordan man lægger makeup……her kan alle komme til orde og blive visible. 

For et par måneder siden så jeg i en avis en ung fyr der friede til sin kæreste i Københavns lufthavn med et kæmpe show der må have taget ham lang til at forberede…godt hun sagde ja…. forleden var det en Norsk brud der på vej op ad kirkegulvet sang for sin gom der stod med tårer i øjnene….hun sang også smukt… i går var det en brudgom der lavede et kæmpe danseshow for sin brud; hvad biver det næste??? 

Dette blogindlæg skal ikke opfattes som kritik, for vi kan jo bare lade være at ryge med på vognen, men mere en filosoferen over den tid vi lever i hvor alle kan blive set og hørt. De mange reality shows som jo også giver helt alm. mennesker deres 15 min. for det er nok de færreste der virkelig formår at holde fast i berømmelsen…..det er jo ikke alle der får sådan et liv og berømmelse som the Kardashians, de er nok i særklasse, men skyer nok heller ingen midler for at bevare positionen.

2 comments on “SELVPROMOVERING”

  1. Du har en fed vinkel med de 15 minuts of fame V.S. at berømthed i dag er allemandsejelemandseje. Men virker den nemme adgang til berømthed blot som en rullende snebold ned ad bjerget..?

    Jeg tror at menneskers evige jagt på bekræftelse af selvet bliver forstærket væsentlig når det er så nemt at få berømmelse og bekræftelse. Er du storbruger af de sociale medier, bliver din hjernes belønningscenter afhængig af den daglige dosis LIKES du får, når du lægger det perfekte selfiebillede ind af dig som dagens statusopdatering.

    Jeg benytter selv medierne i stor stil i forbindelse med min webshop på http://www.selfiehuer.dk hvor jeg direkte opfordrer til at man lægger selfies op og tager selfies med en decideret selfie stang – Her appelleres til forbrugerens tørst efter bekræftelse, f.eks. hvis de lige har købt en ny hue, er det vigtigt at få bekræftelse på at man har valgt den rigtige hue, der klæder ens personlighed.

    Alt i alt, er selvpromovering det moderne samfunds narko. Et hurtigt socialt kick i et asocial samfund.

    • Har været inde og se din side, rigtig skønne huer. Ja, jeg er også på alle sociale medier…..har også en hjemmeside med mine malerier http://www.liselottef.dk, men lægger også mine blogindlæg på, så det er ikke en kritik af vor tids selvpromovering, men det at Andy Warhol var så fremsynet at han for så mange år siden havde den vision om de 15min of Fame. Tak for kommentar. Liselotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.