Når jeg åbner Danske aviser hver morgen undrer jeg mig lidt over, at Spanien ikke figurerer lige så meget som Italien, i de omtaler af lande der er hårdest ramt af Corona virus. Vi har på nuværende tidspunkt 117.710 smittede, 10.935 døde og 30.515 raskmeldte. Alene de sidste 24 timer har der været 932 dødsfald.

 Alene et hospital i Madrid, Hospital Severo Ochoa de Leganes er der på skadestuen, i øjeblikket 345 på en plads der er beregnet til 90 patienter. På gangene er der mennesker overalt i senge, på bårer, i stole, lænestole så alt er i brug. Der er også nogle der må ligge på gulvet med deres frakke over sig som dyne. Poser med væske er klæbet op på væggene, da der mangler stativer til disse. sundheds personalet har ikke ordentligt beskyttelsesudstyr, men må bruge regnfrakker som beskyttelse. 

Dette og meget mere sker for tiden i alle Danskeres favorit ferieland. kun 2496 kilometer væk fra Danmark. 

Her på Mallorca hvor jeg bor, har vi været “heldige” med til dato kun 1257 smittede, 69 døde og 375 raskmeldte. Aviserne her fra de Baleariske øer meddeler hver dag, alder, øvrige sygdomme på de døde. Der kan man se at langt de fleste har haft andre livstruende sygdomme, ligesom mange var indlagt i forvejen. Nu lyder vores tal ikke så høje, men indbyggertallet er vel heller ikke mere end en million på alle tre øer, deraf flest på Mallorca.

Den Spanske regering har forbudt al udgang, med mindre man skal i supermarkedet, på apoteket eller lufte hund. Desværre fornemmer jeg en tiltagende varemangel, da jeg to gange har bestilt mel og gær samt friskvarer som frugt og grønt har det været udsolgt. 

Da jeg normalt bestiller vare online til udbringning (alene vand vejer sin del), har jeg fortsat med det. Bestilte 20.3. varer der ankom d.1.4.- d.26.3. som kan komme d.14.4. – idag bestilte jeg igen og de kan kommer d.22.4. og så er det langt fra sikkert at jeg får det meste leveret, da der hvergang har manglet mange helt almindelige fødevarer.

Dette indlæg skal ikke lyde som en klagsang, kun lidt information…………….

PAS PÅ HINANDEN!!!! MENNESKER ER DYREBARE. STORT KYS TIL JER ALLE DERHJEMME…………………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.