Nu gik turen til Pennsylvania hvor AMISH folket lever på en meget enkel måde. De bor i små “kolonier” med 20 – 40 familier- ofte med flere generationer under samme tag. Hver “koloni” har en biskop der forestår voksen dåb (de bliver ikke døbt som børn) og som kan give advarsler, bortvise og derfor har en vis magt.

IMG_2187

IMG_0058

Amish folket bruger helst hestevogn eller løbehjul til transportmiddel, ligesom de ikke vil bruge moderne bekvemmeligheder. Deres filosofi er at de helst ikke vil have ting der er opfundet efter det 17. århundrede, men der er nu undtagelser; de må gerne bruge bil hvis de skal til læge eller familiebesøg langt væk fra hjemmet. De har ikke electricitet, men må gerne bruge naturgas og vindmølle energi så det er muligt at have køleskabe, vandvarmere og gaslamper…. de må ikke drikke alkohol, men mange mænd  ryger, da der ifølge dem intet står i biblen om tobak.

 

IMG_2177

IMG_2173

 

 

 

 

 

De har ingen kirker, men holder gudstjeneste i hjemmene på skift. Det sker hver anden søndag. En gudstjeneste vare ca. tre timer hvor man starter med at synge en salme der synges meget langsomt og varer ca. 20 min. derefter prædiken i tre timer. Ved nadver gudstjenesterne som holdes to gange om året varer ceremonien seks timer og slutter med at man parvis vasker hinandens fødder som tegn på ydmyghed og underkastelse.(måske en ide til nutidens par ???)

IMG_0060

IMG_2163

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ankom til The Willage Of Intercourse hvor vi fandt en slags udendørs shopping center KICTHEN KETTLE VILLAGE MED 40 små træ huse med varer lavet af AMISH folket, der var hjemmelavet marmelade, kager, spicy salsa, vin, men ikke mindst det de er berømte for ….nemlig deres quilt. Naturligvis måtte vi købe lidt af deres hjemmelavede salsa og peanutsbutter. Desuden var der smagsprøver på alt så det blev faktisk vores frokost for bagefter kunne vi kun drikke en kop kaffe som kostede……50 cent hvilket var den billigste kaffe vi fik overhovedet (i NYC kostede kaffe som i DK).

IMG_0070

 

 

 

 

 

Efter Amish besøget fandt vi en af de outlets der også er i området. Der kan man jo sagtens bruge meget tid i de forskellige mærkevare shops, hvor vi da også fandt ting vi måtte eje. Om aftenen fandt vi et rigtig fint motel der både var billigt og godt samt en supergod og sjov lidt “bondeagtig” steak restaurant hvor der på hvert bord var en spand med peanuts og en anden spand til skallerne.

Dag 2 kørte vi ud for at se en af de overdækkede broer der findes i området.

IMG_2200

 

 

 

 

 

På vej tilbage til Manhatten fandt vi ind i den hyggelige by i New Jersey HOBOKEN der ligger tæt ved HUDSONFLODEN lige overfor Manhatten hvor man bl. andet finder den berømte Italienske konditer, kendt fra tv under navnet CAKE BOSS.

 

IMG_2209

 

Senere på aftenen inden vi nåede broen fik vi også set den fantastiske Skyline der er et uforglemmeligt syn.

IMG_2220

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.