Hvor er det flot at Danmark og Danskere har taget klimakampen til sig. Det gør mig selvfølgelig stolt som Dansker at læse hvor højt det bliver prioteret i DK. Så tillykke med de fine intentioner.

Desværre bliver jeg nødt til at kommer lidt malurt i bægeret, for det land jeg bor i er Spanien, et land med 47 millioner indbyggere. Her er økologi nærmest “en by i Rusland” og hvis man finder økologiske grøntsager koster de mere end det dobbelte. Så kampen for klimaet er ligesom ikke nået helt ud i hver afkrog af Europa.

 Den oficielle minimums lønnen for en almindelig arbejder 1050 € , altså hvis man ikke er en af de alt for mange, der skal være glade for at få 800 € om måneden for en 40 timers uge. I de sidste ca. ti år har man sagt her, at 60 procent af det arbejdende folk var det man kaldte mil-eurista (1000€ i løn) og man er stadig ikke nået længere.

Så det første en menig Spanier tænker på når han/hun slår øjnene op om morgenen er ikke:

Hvordan kan jeg bekæmpe co2 idag ?-    Næe, det er mere hvor kan jeg finde et arbejde jeg kan leve af –     hvordan kan jeg finde en bolig der er til at betale –     hvordan får jeg råd til ordentlig  mad til mine børn –      hvordan får jeg råd til skolebøger og tøj til mine børn til næste skoleår –       hvordan får jeg råd til tandlæge, briller, sport og andet til mine børn . Så man kan måske sige at de måske sparer på co2, da de jo heller ikke har særlig meget råd til at flyve på ferie. Derfor er prioteterne lidt andeledes her, det handler mere om at overleve fra måned til måned.    Alligevel er Spanierne nogle venlige, glade mennesker!!!  men vi har selvfølgelig også solen.                                                                         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.